Een boekenreeks vol magie

Enkele weken geleden was er bij een bekende keten boekenwinkels opnieuw de actie: gratis tas bij aankoop van een YA-boek. Mij kan je zo nog steeds aanzetten tot impulsaankopen.

Voor wie de term niet kent: YA staat voor “young adult”.
Het genre is wat mij betreft vis noch vlees. Mij is het nog altijd niet helemaal duidelijk wat er allemaal onder valt. De indruk die ik krijg, is dat het etiketje vooral aanduidt dat ook volwassenen deze jeugdboeken kunnen lezen zonder al te veel schaamrood op de wangen.

Mijn oog viel op het boek “De ijzerkoning” door Julie Kagawa.
De cover en flaptekst spraken me wel aan, maar ook de dikte van het boek: 382 bladzijden.
Voor mij is de dikte van het boek nu eenmaal een doorslaggevende factor. Dunne boeken zijn in vergelijking veel duurder voor mij omdat ik nu eenmaal veel maar vooral snel lees.

Eenmaal thuis meteen aan het lezen gegaan. Het boek leest als een sneltrein. Ik werd er meteen ingezogen, net zoals het hoofdpersonage meteen verdwijnt in de wereld van de elfen.
Dezelfde avond was het al zover: het boek was uit. En het smaakte naar nog.

“De ijzerkoning” is een spannend verhaal met heel wat magische elementen. Het deed me denken aan de boeken van de reeks “de rode koningin” door Victoria Aveyard en de “Fairyland” reeks van Catherynne M. Valente.
Het boek is het eerste deel van een reeks, wat ik persoonlijk een extra pluspunt vind bij dit soort boeken.

Een echte aanrader dus: zowel voor de echte “young adults” als voor de volwassenen die altijd een groot kind zullen zijn, zoals ikzelf.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *