Microsoft Edge leest voor

Op mijn school hebben we een klein aantal leerlingen met een ADIBIB-attest. Dit betekent dat zij gebruik mogen maken van ADIBIB-boeken en van voorleessoftware, in ons geval Kurzweil 3000. Voorleessoftware waarvoor je momenteel een gratis licentie krijgt met dit attest. Voor jonge kinderen is dit niet altijd gemakkelijk in gebruik door o.a. een overvloed aan functies.

Ik besloot dus om het over een andere boeg te gooien. Gewapend met een lijstje vol functies die mijn leerlingen nodig hebben, nam ik Microsoft Edge en de cloudversie van Kurzweil onder de loep.
Al vrij snel bleek dat Edge de nodige functies bezit en dat de voorleesfunctie van goede kwaliteit is. Meer zelfs, Kurzweil maakte fouten bij het lezen van kolommen terwijl Edge dit succesvol voorlas.
Tot slot vroeg ik de mening van één van de leerlingen. Zij mocht beide programma’s uitproberen, onder mijn begeleiding en aan de hand van enkele korte opdrachten. De voorkeur lag heel snel bij Microsoft Edge.

Eén van de doorslaggevende argumenten was voor ons dat dit programma gratis en wijdverspreid is. Er hoeft niets speciaal geïnstalleerd te worden en de leerlingen kunnen dit ook thuis gebruiken op hun computer. Ook wanneer ze doorstromen naar het secundair, kunnen ze nog steeds gebruik maken van deze software.

Ik heb twee instructiefilmpjes gemaakt voor mijn leerlingen, die ik hier graag ook met jullie deel.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *