Structuur in het nieuwe jaar

Doorheen het schooljaar komen er vaak zaken bij die je op dagelijkse basis wilt doen met de leerlingen.
Gewoonlijk zijn dit stukken leerstof die geautomatiseerd zouden moeten worden.

Zelf ben ik eerder chaotisch van aard en vergeet ik vaak dingen… tenzij ik het opschrijf.
In plaats van dit elke dag opnieuw tussen mijn lesvoorbereidingen te schrijven, heb ik een wekelijkse checklist gemaakt.

Ik wil me op dit moment voorlopig focussen op het inoefenen van hoofdrekenen tot 20 op de getallenlijn en van technisch lezen, op woord- en zinsniveau. Op deze checklist staat bijvoorbeeld ook “banken ontsmetten” wat nu uiteraard erg actueel is. Dit blad ligt de ganse week op een zichtbare plaats op mijn bureau en doorheen de dag check ik alles af.
De lijst is ook ineens ingedeeld volgens de momenten van de dag waarop dit voor mij het handigste lijkt.

Ik deel het graag met jullie op de pagina materialen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *